Medierne

18feb10

I aften handlede Debatten på DR2 om luderes rettigheder. Spørgsmålet var: Hvorfor ikke legalisere vores arbejde helt? Jeg kunne desværre ikke se det, for jeg har ikke noget fjernsyn, så jeg må vente til det kommer på nettet. (Update: Så lige at det allerede er på nettet, men nu skal jeg i seng og i morgen har jeg tidsbestillinger fra morgenstunden. But someday I’ll get you, my pretty!) Men det var sjovt at følge statusupdates om det på facebook, mens det stod på. Det var ligesom ikke at kunne se en fodboldkamp og i stedet høre fra venner over telefonen om hvem der nu har scoret, tacklet osv.

Der er en meget optursagtig stemning blandt os ‘hardcore prostitutionsdebattører’ (på fortalersiden, forstås) for tiden. Den offentlige debat om prostitution har ændret sig utroligt meget over det sidste halve-hele års tid – mere end jeg troede at en offentlig debat kunne. Hvor det før var helt acceptabelt at stemple alt hvad en luder sagde som ‘falsk bevidsthed’, smide om sig med vanvittigt fordrejede statistikker om hvor forfærdelige vores liv var, og altid kun lade en luder tale, hvis der bagefter kom en ekspert eller eksluder på og modsagde alt det positive hun havde sagt om sit job og sit liv – der taler man nu om vores rettigheder, inviterer os til debatter om prostitution som ligeværdige deltagere, og behandler os generelt som mennesker.

Jeg sætter en ære i ikke at gå op i politik – jeg mener at politik, ligesom en fodboldkamp, står udenfor den egentlige virkelighed og kun har den værdi, vores engagement og holdgejst indgyder det.

Men det er nu alligevel ret sejt. :)

***

Det irriterede mig meget at jeg ikke kunne være med i Debatten, og jeg fik også invitationen i går aftes. Men som sædvanlig er jeg ikke villig til at smide alt hvad jeg har i hænderne (mit arbejde) og haste til København for at bruge et par timer på at få et par replikker på tv. Susanne, formanden for SiO, ringede til mig for at spørge om jeg ville med, og samtalen gik nogenlunde sådan her:

“Vil du være med i Debatten i morgen aften kl. 20?”

“I København? Jamen jeg arbejder jo i Odense i morgen og overmorgen.”

(Uden tøven:) “Ja.”

“Så skulle jeg tage (fra Midtjylland) til Odense om morgenen, droppe tidsbestillingerne om aftenen og tage til København i stedet bare for at være med i en debat et par timer, og så til Odense igen kl. lort?”

(Med verdens mest selvfølgelige stemme:) “Ja.”

“Nej, det kan jeg altså ikke.”

“Ok, jeg ville også bare lige spørge.”

Når man ofte ser de samme ansigter i diverse debatter, er det altså fordi det er en bestemt lille gruppe mennesker (ud af den gruppe det giver mening at spørge), der er villige til at miste en masse arbejdstid på at stille op. Det koster penge og fucker ethvert forsøg på planlægning af det næste par dage op at være med i programmer som Debatten.

(Så props til Susanne for at gide igen og igen!)

Nå, men selv jeg formår jo at komme på tv en gang imellem – i de programmer hvor de kan finde ud af at spørge mere end et par dage i forvejen.

Og mens der var Debatten havde jeg lækker sex med et par dejlige kunder. Ha!

:)6 Responses to “Medierne”

 1. 1 sissel

  Jeg har et spørgsmål som nogle af dem der er lidt mere inde i debattens detaljer måske kan svare på. M.h.t. fagforening og A-kasse: De havde hevet ham dér fagforeningsmanden ind som stod og sagde at han ikke kunne have ludere i sin fagforening fordi han kun havde lønmodtagere og ludere var selvstændigt erhvervsdrivende. Og det er jo klart nok, så hvorfor de hev ham ind, forstår jeg egentlig ikke. Men der er jo også fagforeninger/A-kasser for selvstændige. Hvorfor kan ludere ikke blive medlemmer dér? Og hvorfor kan de ikke starte deres egen fagforening/A-kasse?

 2. åh, jeg beklager lidt den samtale. Jeg var under tidspres lige på det tidspunkt og jeg var fuldstændig klar over hvad svaret ville være – og også det rimelige i dit svar situationen taget i betragtning – det havde jeg bare ikke tid til at formidle lige der

 3. @Sissel

  Håber du kan leve med et svar fra en kunde :)

  Da man afkriminaliserede prostitution i 1999 fremhævede man samtidig, at det i øvrigt ikke skulle betragtes som et legalt erhverv. Det betyder i praksis, at mens det er lovligt at sælge sex, så får sexarbejdere ingen af de rettigheder og goder, som andre på arbejdsmarkedet har. Herunder har de ikke ret til at stå i a-kasse. Den eneste “normale” erhvervsordning, der også gælder for sexarbejde som erhverv, er pligten til at svare moms.

 4. @Sissel
  Hvis vi havde samme rettigheder som andre, havde vi også ret til at lade os ansætte eller ansætte andre og så ville vi også have en naturlig plads i en a-kasse (nok ikke FOA). Dennis Kristensen var hevet ind fordi han har udtalt sig på “Tastillingmand” sitet og fordi 3F ikke ville møde op.

  Vi kan ikke blive medlem af en A-kasse for selvstændige (ASE) fordi vi ikke er anerkendt som erhverv. Der er ingen fagforening for selvstændige.

  Vi kan starte vores egen fagforening og mange betragter SIO som en start på det. Det gør jeg dog ikke og jeg synes det er urimelige vilkår at give en flok uuddannet og stigmatiseret flok mennesker at de skal starte deres egen fagforening for at få mulighed for at blive beskyttet, vejledt og rådgivet i deres erhverv.

 5. @Sus 13:26

  Der er ingen grund til at undskylde, jeg fremhævede samtalen fordi jeg syntes den var sjov – og fordi jeg er lidt fascineret af den selvfølgelighed, du gør de ting med. Jeg er glad nok for at blive spurgt.

 6. 6 sissel

  Tak for forklaring :-)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: